Põhinipid selgete graafikute tegemiseks

Ma pööran palju tähelepanu andmete visuaalsele esitusele. Korralikult visualiseeritud andmete põhjal saab teha kasulikke otsuseid või muuta oma meelt mõne olulise probleemi osas; halvast visualiseeringust ei ole heal juhul kellelegi kasu ja halval juhul eksitab see inimesi olulistes küsimustes. Toon siin postituses välja paar elementaarset nippi, mis aitavad minul teha graafikuid, mis a) näevad head välja ja b) annavad info kiiresti ja efektiivselt edasi.

Allpool ehitan samm-sammult lihtsa graafiku sellest, kuidas Tartu korterite üürihinnad sõltuvad korteri üldpinnast. Kuigi kasutan siin R-i ja ggplot2 teeki, kehtib kõik öeldu ka Excelis või mujal tehtud graafikutele. Käsitlen ainult kõige olulisemaid asju ja levinumaid vigu; põhjaliku ja süstemaatilise kokkuvõtte visualisatsiooniprintsiipidest annab Tamara Munzneri ettekanne (50min).

Ülaltoodu on lühike väljavõte. Loe edasi originaalallikast: pungas.ee.